08.07.2010. / 07:33

Autor: Hina

ICTY istražuje navode prema kojima je Šešelj iz zatvora planirao ubojstvo

Drugi čovjek Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić nedavno je izjavio kako se, prema nalogu Vojislava Šešelja, koji je u zatvoru Scheveningenu, pripremano ubojstvo vođe te oporbene stranke Tomislava Nikolića

Vojislav ŠešeljVojislav ŠešeljMeđunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju u srijedu je izvijestio kako će istražiti izjave prema kojima je vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj planirao ubojstvo svojeg rivala iz srpske oporbe - iz zatvorske ćelije u Den Haagu.

"Tajništvo suda istražuje informacije prema kojima su prekršena pravila o sigurnosti u pritvorskoj jedinici" u Scheveningenu u kojemu je zatočen Šešelj, priopćila je glasnogovornica suda Nerma Jelačić.

"Za sada nemamo elemenata koji bi poduprli informacije koje su se pojavile u medijima", prema kojima je Šešelj planirao ubojstvo iz zatvorske ćelije, stoji u priopćenju.

"Ako rezultati naše istrage pokažu da je riječ o kršenju dopuštenog načina komuniciranja u pritvorskoj jedinici, tajništvo bi moglo poduzeti odgovarajuće mjere", pojašnjeno je u priopćenju.

Drugi čovjek Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić 29. lipnja je izjavio kako se, prema nalogu Vojislava Šešelja, koji je u zatvoru Scheveningenu, pripremano ubojstvo vođe te oporbene stranke Tomislava Nikolića.

Sudac Jean-Claude Antonetti, koji vodi sudski proces protiv Šešelja, optuženog za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, o ovome je slučaju izvijestio srpske vlasti, no od njih do sada nije dobio nikakav odgovor, stoji u priopćenju.

Šešelj je još uvijek vođa Radikalne stranke, a protiv njega se na sudu u Den Haagu vodi proces za zločine počinjene u BiH i Hrvatskoj u razdoblju između 1991. i 1993. Nakon što je 2003. napustio Srbiju i pošto je u Den Haagu počeo sudski proces protiv njega, mjesto čelnika stranke povjerio je Nikoliću, no on je zajedno s Vučićem 2008. osnovao Srpsku naprednu stranku.

Vezane vijesti

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

Predstavnici Europske unije pozvali su u četvrtak novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da "riječima i djelima" igra pozitivnu i konstruktivnu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika