08.07.2010. / 15:23

Autor: Martina Čizmić

U saborsku proceduru upućen prijedlog Zakona o turističkom zemljištu

Ovim prijedlogom djelomično su prihvaćeni amandmani IDS-a koji se odnose na pitanje koncesije i naknade za raspolaganje turističkim zemljištem

Ministar turizma Damir BajsMinistar turizma Damir BajsVlada je sa današnje sjednice u Sabor uputila konačni prijedlog Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu. Kako je prilikom predstavljanja prijedloga istaknuo ministar turizma Damir Bajs ove je promjene nužno prihvatiti jer trenutno turističke tvrtke koriste zemljište koje nisu adekvatno platile.

Ovim prijedlogom djelomično su prihvaćeni amandmani IDS-a koji se odnose na pitanje koncesije i naknade za raspolaganje turističkim zemljištem.

Vlada je također prihvatila prijedlog Zakona o državnoj potpori poljoprivredi kojim se regulira postupno usklađivanje hrvatskog i europskog sustava potpora. Također stvara se i temeljni okvir za upravljanje sredstvima koje će Hrvatska dobiti po ulasku u EU. Tako će od 2012. godine potpore biti isplaćivane po SPS regionalnom modelu plaćanja za kakav se odlučila i Slovenija.

Kako bi se ojačala gospodarska diplomacija uvodi se položaj trgovinskog atašea koji će biti zadužen za davanje podrške hrvatskim izvoznicima, ali i poticati strana ulaganja u zemlju. Zanimljivo je kako će se sa trgovinskim atašeima sklapati ugovori na razdoblje od četiri godine koji će se ukidati odnosno produljivati ovisno o uspješnosti rada.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika