13.07.2010. / 00:10

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Prvake dočekalo milijun ljudi u Madridu: Kralj i premijer zahvalili "furiji"

Vozili su se nogometaši Vicentea Del Bosquea na otvorenom autobusu odzdravljajući razdraganim Madriđanima. Španjolska je javna televizija u svojim izvještajima procijenila da je na ulicama Madrida bilo više od milijun ljudi

Prvaci svijeta na ulicama Marida (Foto: Reuters)Prvaci svijeta na ulicama Marida (Foto: Reuters)Svjetski su prvaci, nogometaši Španjolske, raskošno dočekani u Madridu po svom povratku sa Svjetskoga nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Vozili su se nogometaši Vicentea Del Bosquea na otvorenom autobusu odzdravljajući razdraganim Madriđanima. Španjolska je javna televizija u svojim izvještajima procijenila da je na ulicama Madrida bilo više od milijun ljudi, koji su strpljivo čekali dolazak reprezentativaca na glavnu pozornicu, smještenu na Šetalištu Princa Pija. Okupljanje je bilo zakazano za 21 sat.

Prethodno su, po slijetanju u madridsku zračnu luku Barajas, svjetski prvaci prevezeni do Kraljevske palače u Madridu, u kojoj ih je ugostio Kralj Juan Carlos.

- Hvala vam, šampioni, u ime cijele Španjolske i svih Španjolaca - rekao je ozareni Juan Carlos suvereno grleći ponaosob svakog igrača i svakog člana stručnog stožera.

- Ovo je zasluženi trijumf naše jedinstvene momčadi, koja je usplahirila srca svih Španjolaca. Ponosan sam kralj svjetskih nogometnih prvaka. Živjela španjolska nacionalna momčad, živjela Španjolska! - uzviknuo je u dodatku presretni kralj, očigledno svjestan koliki bi kohezivan faktor trijumf nogometaša mogao imati na raslojenu španjolsku državu, u kojoj sada i Katalonci, nakon Baska, traže optimalan stupanj političke neovisnosti od središnje države.

Nakon toga igrači su posjetili vrt rezidencije Predsjedništva vlade, gdje ih je dočekao premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero.

- Čestitam vam na vašem trijumfu. Vi ste svijetu predstavili Španjolsk u najboljem svjetlu - rekao je Rodriguez pred većinom svojih ministara dodavši:

- Vi ste osvojili trofej, no on pripada svim Španjolcima.

Andres Iniesta tada je premijeru poklonio dres s potpisima sve 23-ojice reprezentativaca.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika