13.07.2010. / 07:10

Autor: Hina

Rusija privela osumnjičenika za bombaške napade u Moskvi

"Pripadnici službe zaplijenili su 'oproštajna' pisma u kojima osumnjičenice obiteljima izražavaju želju da okončaju život i savjetuju svojim 'sestrama' da ih slijede", stoji u priopćenju

U napadu u podzemnoj željeznici ubijeno je 40 osobaU napadu u podzemnoj željeznici ubijeno je 40 osobaRuske sigurnosne službe u ponedjeljak su privele osumnjičene za sudjelovanje u samoubilačkom bombaškom napadu u moskovskoj podzemnoj željeznici u kojem je u ožujku ubijeno najmanje 40 osoba i uhitile šest žena koje su pripremale nove napade u središnjoj Rusiji.

Nacionalni protuteroristički odbor, dio službe sigurnosti FSB, naveo je da je osmero osumnjičenih uhićeno u jednoj kući u Makačkali, prijestolnici pretežito muslimanskog Dagestana.

"Jedan od privedenih muškaraca je u ožujku ove godine prevezao bombaše samoubojice koje su počinile terorističko djelo u stanicama podzemne željeznice Lubjanka i Park Kulturi" u Moskvi, kaže se u izjavi.

Vlasti kažu da su obje žene koje su se raznijele eksplozivom u moskovskom napadu iz Dagestana. Četiri od šest privedenih žena, u dobi od 15 do 29 godina, bile su udovice pobunjenika koje su ubile vlasti. "Pripadnici službe zaplijenili su 'oproštajna' pisma u kojima osumnjičenice obiteljima izražavaju želju da okončaju život i savjetuju svojim 'sestrama' da ih slijede", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika