28.07.2010. / 08:35

Autor: Hina

Fidel Castro u kolovozu objavljuje prvi tom autobiografije

Američki su mediji u utorak s nevjericom izvijestili da je Dan revolucije Kube protekao bez govora ijednog od braće Castro, ne ulazeći u nagađanja o značenju tog događaja

Fidel Castro (Reuters)Fidel Castro (Reuters)Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro planirana idućeg mjeseca objaviti prvi tom svoje autobiografije, posvećene godinama koje su vodile u kubansku revoluciju 1959., kada je s par stotina gerilaca nadjačao vojsku režima Fulguencia Batiste i uveo polustoljetnu komunističku vladavinu na najvećem karipskom otoku.

U knjizi, pod naslovom "Strateška pobjeda", pripovijeda se o prvim godinama u 25 poglavlja, uključujući fotografije, karte i ilustracije oružja, napisao je Castro u utorak u kolumni "Reflections", objavljenoj na web stranici 'Cuba Debate' (Kubanska rasprava), prenosi CNN.

Objavljivanje knjige planirano je nakon što se 83-godišnji Castro vratio u javnost ovoga mjeseca, dajući svoj prvi televizijski intervju nakon tri godine oporavka od teške operacije na crijevima.

Fidel Castro prenio je ovlasti na mlađeg brata Raula nakon operacije 2006.

Fidel Castro se pojavio u ponedjeljak na proslavi Dana revolucije Kube, izvijestio je vladin dnevnik Granma.

Bivši diktator, obučen u zelenu košulju vojnoga stila, pozvao je na održavanje sastanka kubanskih čelnika o vanjskim poslovima, uključujući i sukob SAD-a s Iranom i Sjevernom Korejom, kako navodi Granma.

Američki su mediji u utorak s nevjericom izvijestili da je Dan revolucije Kube protekao bez govora ijednog od braće Castro, ne ulazeći u nagađanja o značenju tog događaja.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika