29.07.2010. / 15:27

Autor: Martina Čizmić

Popijač: Uljanik više nije problematičan, nećemo ga privatizirati

Ministar gospodarstva Đuro Popijač istaknuo je kako je zahvaljujući restrukturiranju u 2009. godini, Uljanik ostvario dobit od 17,2 milijuna kuna, a u ovoj je godini planirana dobit od 187,5 milijuna kuna

Đuro PopijačĐuro PopijačIako ni nakon drugog kruga privatizacije brodogradilišta nije pristigla niti jedna ponuda za brodogradilište Uljanik, Vlada ga neće privatizirati. Naime, kako je istaknuto na današnjoj sjednici Vlade, dan je prijedlog da se započne s procesom ishođenja rješanja od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Europske komisije da Uljanik nije društvo u poteškoćama.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač istaknuo je kako je zahvaljujući restrukturiranju u 2009. godini, Uljanik ostvario dobit od 17,2 milijuna kuna, a u ovoj je godini planirana dobit od 187,5 milijuna kuna.

Kako bi u potpunosti ispunili mjerila Europske komisije vezana za državne potpore, Uljanik bi morao vratiti sve potpore koje je primio nakon 1. ožujka 2006. godine, što bi tvrtku ponovno bacilo na koljena. No, Vlada je taj problem riješila izvlaštenjem pomorskog dobra početkom godine čime je država obeštećena i na taj način "prebijen" dug brodogradilišta.

Zanimljivo je da su i u Bruxellesu prihvatili takav način rješavanja pitanja Uljanika, čime je osiguran nastavak brodogradnje u tom pulskom brodogradilištu.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika