30.07.2010. / 12:32

Autor: Hina

Rusija u plamenu: 21 osoba poginula u požarima diljem zemlje

Zapadni dio Rusije pogođen je već mjesec dana nezapamćenim vrućinama s temperaturama koje se zadnjih dana približavaju 40 stupnjeva Celzijevih

Ruski premijer Vladimir Putin posjetio je u petak jedno selo u kojem je izgorjelo 340 kuća (Foto: Reuters)Ruski premijer Vladimir Putin posjetio je u petak jedno selo u kojem je izgorjelo 340 kuća (Foto: Reuters)Dvadeset i jedna osoba poginula je u šumskim požarima u Rusiji nakon nekoliko tjedana velikih vrućina, objavile su u petak ruske vlasti.

U regiji Voronej, 500 kilometara jugozapadno od Moskve, u požarima je poginulo petero ljudi, 21 osoba je smještena u bolnicu, a više od 500 ljudi ostalo je bez domova, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije.

U regiji Nižni-Novgorod, istočno od Moskve, po prvim informacijama poginule su dvije osobe, 1.479 je evakuirano, a 550 kuća je izgorjelo, objavilo je mjesno tužiteljstvo.

Ruski premijer Vladimir Putin posjetio je u petak jedno selo u toj regiji u kojem je izgorjelo 340 kuća. Obećao im je povećanje naknada za štetu predviđenih zakonom.

Dva požara gore i u moskovskoj regiji te u regiji Riazan, jugoistočno od glavnoga grada.

Situacija se u četvrtak pogoršala zbog vjetra koji je ubrzao širenje vatre.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zadužio je vladu da poduzme hitne mjere kako bi se obuzdali požari, pomoglo obiteljima žrtava i isplatile naknade onima koji su izgubili kuće.

Zapadni dio Rusije pogođen je već mjesec dana nezapamćenim vrućinama s temperaturama koje se zadnjih dana približavaju 40 stupnjeva Celzijevih.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika