01.08.2010. / 13:55

Autor: Hina

Izrael napao tunele u Gazi nakon raketnog napada

Razmjena vatre obilježava porast napetosti između Izraela i gerilaca u Gazi nakon razmjerno mirnoga razdoblja

Izrael je raketirao tunele koji vode uz granicu s Egiptom (Reuters)Izrael je raketirao tunele koji vode uz granicu s Egiptom (Reuters)Izraelski borbeni zrakoplovi bombardirali su u nedjelju tunele za krijumčarenje oružja i logor za uvježbavanje palestinskih militanata u pojasu Gaze pošto je na Izrael bila ispaljena raketa s tog teritorija, objavili su izvori obiju strana.

U zračnom napadu počinjena je materijalna šteta, a žrtava nije bilo.

Raketa koju su palestinski borci ispalili u nedjelju teško je oštetila izraelske zgrade u blizini granice s pojasom Gaze, potvrdila je izraelska vojska dodajući da nitko nije ozlijeđen.

Militantna skupina Salafi u priopćenju je potvrdila napad.

Dosad je često kritizirala Hamas, koji vlada Gazom, da ih spriječava u izvođenju raketnih napada na Izrael i uhićuje one koji to pokušavaju.

To je drugi puta u dva dana da Izrael na taj način odgovara na raketne napade.

Razmjena vatre obilježava porast napetosti između Izraela i gerilaca u Gazi nakon razmjerno mirnoga razdoblja. Vojska je objavila da je od početka 2010. ispaljeno oko 110 minobacačkih i raketnih projektila na izraelski teritorij.

Kako bi stao na kraj tim napadima, Izrael je u prosincu 2008. i siječnju 2009. poduzeo trotjednu ofenzivu kojom je teško razorio pojas Gaze i nanio velike ljudske gubitke.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika