01.08.2010. / 18:56

Autor: Hina

Netanyahu očekuje izravne pregovore za dva tjedna

Netanyahu inzistira da pregovori budu izravni, a taj zahtjev sada podupire i američki predsjednik Barack Obama

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da početak izravnih pregovora između Izraela i Palestinaca očekuje za dva tjedna.

Premijer nije rekao ministrima iz svoje stranke Likuda na čemu temelji svoja očekivanja, ali je poslije pred cijelim kabinetom rekao da su susreti koje je održao zadnjih tjedana stvorili "pogodno ozračje" za početak izravnih izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora.

Izrael i Palestinci počeli su neizravno pregovarati proljetos, uz posredovanje američkog izaslanika Georgea Mitchella. Netanyahu inzistira da pregovori budu izravni, a taj zahtjev sada podupire i američki predsjednik Barack Obama.

No palestinski predsjednik Mahmud Abas ističe da izravnih pregovora neće biti sve dok ne dobije jamstva da će Izrael prekinuti gradnju židovskih naselja i jamstva o granicama buduće palestinske države.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 02.08.10. 01:52

E to sto trazi Abas nikad nece dobiti.Razgovarati se moze ali palestinske drzave nece biti, jer u tom sl.ucaju Izrael se ne moze siriti.Izravni razovori su samo prevera


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika