01.08.2010. / 19:00

Autor: Hina

Gates: Povlačenje američkih vojnika iz Afganistana 2011. bit će "ograničeno"

Srpanj 2010. bio je najpogibeljniji za američke snage od početka sukoba koncem 2001., sa 66 poginulih vojnika samo u tom mjesecu

Robert GatesRobert GatesAmerički ministar obrane Robert Gates izjavio je u nedjelju da će veći broj američkih vojnika ostati u Afganistanu nakon povlačenja snaga predviđenog za srpanj 2011., ocijenivši odlazak američkih vojnika "ograničenim".

"Mislim da moramo ponoviti poruku da iz Afganistana nećemo otići u srpnju 2011.", istaknuo je Gates za emisiju "This Week" postaje ABC.

"Mislim da će povlačenje vojnika u početku biti ograničeno", kazao je šef Pentagona.

Američke snage na terenu očekuje teška borba s pobunjenicima. Srpanj 2010. bio je najpogibeljniji za američke snage od početka sukoba koncem 2001., sa 66 poginulih vojnika samo u tom mjesecu.

Gates je priznao da broj poginulih vojnika raste, ali je izrazio optimizam glede svršetka sukoba, ustvrdivši da je ostvaren napredak na polju sigurnosti, gospodarstva i lokalne uprave u južnim pokrajinama Helmandu i Kandaharu.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika