03.08.2010. / 13:04

Autor: Hina

Srbijanska policija uhitila osumnjičene za napad na novinara Teofila Pančića

Napad na Pančića izazvao je veliku pozornost srbijanske javnosti, a napad su osudile novinarske udruge te nekoliko srbijanskih političkih stranaka i nevladinih organizacija, kao i srbijanski predsjednik Boris Tadić

Teofil PančićTeofil PančićSrbijanska policija uhitila je dvojicu mladića osumnjičenih za nedavni fizički napad na poznatoga srbijanskog novinara Teofila Pančića, javljaju u utorak beogradski elektronički mediji.

Obojica osumnjičenih u dobi su od oko 20 godina, njima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati i očekuje se da u tijeku dana budu izvedeni pred istražnog suca.

Pančić je lakše ozlijeđen u 24. srpnja kasno navečer u Zemunu kad su ga dvije osobe napale metalnom šipkom prilikom ulaska u pun autobus gradskog prijevoza.

Napadači su ga pritom udarali po glavi i tijelu te nakon dvadesetak sekundi izašli iz autobusa i pobjegli.

Pančić je zatim prevezen u bolnicu u Zemunu, gdje mu je pružena medicinska pomoć te utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Napad na Pančića izazvao je veliku pozornost srbijanske javnosti, a napad su osudile novinarske udruge te nekoliko srbijanskih političkih stranaka i nevladinih organizacija, kao i srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Teofil Pančić (45) kolumnist je i književni kritičar tjednika "Vreme", a objavljivao je eseje, kolumne, kritičke prikaze, komentare i druge tekstove u nizu srbijanskih i stranih listova, među kojima su "Naša Borba", "Globus", "Feral tribune", "Dnevnik", "Danas", "Playboy", "BH Dani". Autor je i nekoliko knjiga.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika