06.08.2010. / 14:13

Autor: Martina Čizmić

Dioki zainteresiran za ulaganje u talijanski Vinyls Italia?

Prijašnji pokušaju da se Vinyls proda propali su nakon što se iz pregovora povukao katarski Ramco Trading and Contracting

Robert Ježić, predsjednik Uprave DiokiaRobert Ježić, predsjednik Uprave DiokiaHrvatski proizvođač polimera Dioki mogao bi investirati u talijansku tvrtku Vinyls Italia. Tako barem tvrdi talijanski državni tajnik za gospodarski razvoj Stefano Saglia.

U izjavi objavljenoj na web stranici talijanskog ministarstva stoji kako je Dioki signalizirao svoje namjere da "uloži u talijansku kemijsku industriju" na sastanku u ministarstvu.

Talijanskom ministarstvo gospodarskog razvoja pokrenulo je međunarodni natječaj kako bi potaknuo javljanje strateških partnera i pokretanje proizvodnje u tvornici polivinila Vinyls.

Prijašnji pokušaju da se Vinyls proda propali su nakon što se iz pregovora povukao katarski Ramco Trading and Contracting.

Vinyls Italia bio je prisiljen zbog financijskih problema prošle godine zatvoriti svoje pogone u Ravenni, Porto Margheri i Porto Torresu, no u talijanskoj su vladi uvjereni kako mogu pronaći strateškog partnera i ponovno pokrenuti proizvodnju.

Vezane vijesti

Prosvjed radnika Diokija

Prosvjed radnika Diokija

Stožer za obranu Diokija u Zagrebu organizira prosvjed radnika te tvrtke "budući da rješenje problema za radnike Diokija nije pronađeno do kraja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika