10.08.2010. / 17:43

Autor: Hina

Barak: Presretanje humanitarne flore za Gazu loše izvedeno

"Preuzimam punu odgovornost za sve što se dogodilo na razinama koje su mi podređene", rekao je Ehmud Barak

Ehmud BarakEhmud BarakIzraelski ministar obrane Ehud Barak u utorak je preuzeo punu odgovornost za presretanje humanitarne flote za Gazu koje je izvela izraelska mornarica, a u kojoj je ubijeno osam turskih propalestinskih aktivista.

Govoreći pred izraelskim istražnim povjerenstvom za taj incident, Barak je rekao: "Ako je odluka (o presretanju) bila ispravna, onda je u izvršenju nastao problem između onoga što smo htjeli i onoga što se dogodilo".

Odluka o zaustavljanju flote i sprječavanju probijanja izraelske pomorske blokade Gaze bila je "ispravna i razumna", rekao je Barak povjerenstvu koje istražuje taj incident od 31. svibnja.

"Preuzimam punu odgovornost za sve što se dogodilo na razinama koje su mi podređene", dodao je ministar misleći na podređene u ministarstvu obrane i izraelskoj vojsci.

Barak je rekao da je sedam ministara, na čelu s premijerom Benjaminom Netanyahuom, detaljno analiziralo odluku treba li flotu od šest brodova s humanitarnom pomoći za Gazu zaustavili ili ne. "Nije se radilo o izboru između dobra i zla, nego između dva zla. Blokada je važna kako se Gaza ne bi pretvorila u skladište oružja za napade na izraelske civile", naglasio je.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 10.08.10. 22:51

Interesantna logika.Izraelcim mogu napadati palestinske civile a Palestinci ne mogu napadati izraelske civile. Kako naopako logika jednog uglednog izraelskog politicara.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika