11.08.2010. / 12:03

Autor: Martina Čizmić

Neobično natjecanje: Surfanje internetom bez tipkovnice i pretraživača

Trail Blazers je natjecanje s jednim jedinim ciljem - doći od točke A do točke B u što je manje skokova. Bez pomoći Googlea ili čak tipkovnice. Dopušten je samo miš i klikanje po linkovima

Surfanje bez korištenja Googla ili tipkovnice može biti veoma zahtjevnoSurfanje bez korištenja Googla ili tipkovnice može biti veoma zahtjevnoRazvoj interneta i internetskih tražilica transformirao je način na koji dolazimo do informacija. Danas je dovoljno upisati "Google" u neki od internetskih preglednika ili čak traženi pojam direktno u preglednik i pretraživači će odraditi posao za vas.

No, bismo li mogli isto tako doći do informacija bez pretraživača? Direktnim klikanjem po linkovima? Bez upisivanja traženog pojma?

Upravo su takvo natjecanje organizirali informatičari u Stuttgartu u Njemačkoj. Trail Blazers je natjecanje s jednim jedinim ciljem - doći od točke A do točke B u što je manje skokova. Bez pomoći Googlea ili čak tipkovnice. Dopušten je samo miš i klikanje po linkovima.

Sam zadatak ne čini se tako težak, no kad se pogledaju web stranice koje je trebalo povezati činilo se kao misija nemoguće. Jedan od zadataka je bio krenuti sa internetske baze filmova imdb.com i putem linkova doći do poznatog portala za razmjenu datoteka thepiratebay.org.

S obzirom na to da je natjecanje izazvalo veliku pozornost, odlučili su organizirati još dva kruga. Tako će se sljedeći Trail Blazer održati u Linzu u Austriji početkom rujna, a potom i sredinom listopada ponovno u Stuttgartu.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika