14.08.2010. / 10:01

Autor: Martina Čizmić

Afera Fimi-media: USKOK u potrazi za 15 milijuna kuna

USKOK pokušava otkriti koliko vrijedi imovina Nevenke Jurak te kamo je s depozitnog računa otišlo 15 milijuna kuna

Nevenka JurakNevenka JurakUSKOK nastavlja istragu u slučaju Fimi-medije. Iako su vlasnica tvrtke Nevenka Jurak i njena kolegica Anita Lončar Papeš u pritvoru u Remetincu i tamo će ostati još mjesec dana, istražitelji pokušavaju otkriti kamo je nestalo oko 15 milijuna kuna.

Kako piše Slobodna Dalmacija, istražni sudac Krešimir Devčić blokirao je depozitni račun Fimi-media jer se sumnja da je upravo preko njega Nevenka Jurak dobivala velike sume novca.

USKOK pokušava otkriti koliko vrijedi imovina Nevenke Jurak te kamo je s depozitnog računa otišlo 15 milijuna kuna.

Osim što će se pozabaviti računovodstvom, istražitelji će sljedeći tjedan započeti ispitivanje cijelog niza svjedoka koji bi istražnom sucu trebali pojasniti njihove poslove s Nevenkom Jurak. Kako se navodi da je i MUP poslovao s Fimi-medijom, nije isključeno da bi na ispitivanje mogao biti pozvan i tadašnji ministar unutarnjih poslova, Ivica Kirin.

Naime, MUP je u razdoblju od tri godine Fimi-media navodno isplatio oko 26 milijuna kuna, na ime promidžbenih aktivnosti. Za sad nije poznato da li je Fimi-media posao dobila na nečiju preporuku ili putem javnog natječaja. No, kako je Fimi-media istovremeno idogovarala zakup medijskog prostora na državnoj televiziji za emitiranje MUP-ovih spotova, a jasno je da bi MUP u direktnim pregovorima s HRT-om prošao jeftinije, očito su milijuni poreznih obveznika otišli u džep u koji nisu trebali.

Istraga je otkrila i kako je cjenik usluga Fimi-medije bio znatno skuplji od konkurencije, a u pojedinim slučajevima cijene su bile i dvostruko veće.

Osim toga, USKOK muči pedesetak fiktivnih računa na koje se uplaćivalo između 100 tisuća i pola milijuna kuna, a nije poznato kome je novac potom bio proslijeđivan.

Prema nekim informacijama, istraga bi se mogla proširiti i izvan granica Hrvatske, jer su neki računi za 'konzalting usluge' bili plaćani na off shore računima čiji su vlasnici nepoznati.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 14.08.10. 10:44

ZNA SE di je lova..., sve zavrshilo kod shexa, barba luke i inim kradezenjarskim vrhushqama, a valjalo je sve te mafijske reklamne kampagne izreklamirati i naplatcati... goli otoq je premali.
bitch


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.08.10. 12:09

To je sve džeparac u odnosu na ono što se valja iz Austrije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika