14.08.2010. / 15:22

Autor: Hina

WikiLeaks će uskoro objaviti 15.000 dokumenata o Afganistanu

"Svi će se dokumenti objaviti". No pri tome će se zaštititi "imena nezainteresiranih strana izloženih ozbiljnoj prijetnji", rekao je Assange manjoj skupini novinara

Julian Assange (Reuters)Julian Assange (Reuters)Osnivač WikiLeaksa Julian Assange potvrdio je u subotu da će "za nekoliko tjedana" objaviti oko 15.000 povjerljivih vojnih dokumenata o ratu u Afganistanu, istaknuvši da "s oprezom" pristupa tom poslu.

"Otprilike smo na pola puta, dakle za nekoliko tjedana", rekao je u prigodi konferencije u Stockholmu, odgovarajući na pitanje kada će objaviti te dokumente.

Nakon novog poziva Pentagona da zbog sigurnosnih razloga prekine s objavljivanjem, osnivač WikiLeaksa je na svojoj specijaliziranoj internetskoj stranici ustvrdio da "postupa sigurno i s oprezom" i da dokumente proučava "redak po redak".

"Svi će se dokumenti objaviti". No pri tome će se zaštititi "imena nezainteresiranih strana izloženih ozbiljnoj prijetnji", rekao je Assange manjoj skupini novinara.

Vezane vijesti

Zašto je slučaj Assange važan

Zašto je slučaj Assange važan

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE U srijedu 30. svibnja britanski Vrhovni sud odbio je posljednju žalbu Juliana Assangea protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika