15.08.2010. / 20:17

Autor: Martina Čizmić

Sindikati poručuju Vladi: Smanjite nam plaće i suočiti ćete se sa štrajkovima

"Uzeli su nam šest posto, igrali se s kriznim porezom. Ekonomisti naglašavaju kako plaće ne treba dirati, a Vlada najavljuje upravo to. Jednostavno ne možemo mirno promatrati", ističe Spomenka Avbrešak

Sindikati su spremni i na opći štrajkSindikati su spremni i na opći štrajkNajave o dodatnom stezanju remena u državi, smanjenju plaća za 10 posto, u sindikatima su dočekane na nož. Opći je stav - ukoliko Vlada provede najavljeno Hrvatska bi mogla postati nova Grčka.

Kako piše Večernji list, iz sindikata školstva poručuju kako u slučaju smanjenja plaća školska godina neće početi, a državni službenici sve su skloniji općem štrajku.

Sličnog su stava i u zdravstvu.

"Uzeli su nam šest posto, igrali se s kriznim porezom. Ekonomisti naglašavaju kako plaće ne treba dirati, a Vlada najavljuje upravo to. Jednostavno ne možemo mirno promatrati", ističe Spomenka Avbrešak.

Izjave članova Vlade o tome da su sindikati odbili pregovarati o odricanju od božičnica i regresa ove godine odbacuju.

"To smo im nudili, ali oni su htjeli uzeti korektivni ugovor", kaže dr. Ivica Babić iz liječničkog sindikata.

Predviđa se da bi za otprilike dva tjedna Vlada mogla predstaviti prijedlog rebalansa proračuna, nakon čega će se točno znati kome se reže i koliko. Iz Vlade poručuju kako su već srezali troškove gdje god su mogli, a da im sad ostaju samo socijalna prava, plaće i mirovine.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 15.08.10. 21:38

Samo se vi prijetite. Lako je tuđim k..... gloginje trest! Trebaju se poduzetnici koji uplaćuju silne milijarde kuna da bi ovi mogli trošiti jednostavno oglasiti na način da bojkotiraju uplate u državni proračun pa nek onda Ribić i Abveršekica odu u svijet po novce i isplate plaće svojim članovima. Oni neće ovo, oni neće ono. Kolektivni ovaj, kolektivni onaj. Gdje je sigurnost jednom poduzetmiku na tržištu da zadovolji silne apetite bagre koja se u socijalizmu naučila imati bez da razmišlja odakle i kako će to netko zaraditi?


registracija
12/7/10

Cassini, 15.08.10. 22:16

daj zvonko ne kakaj.


registracija
30/6/10

petrus7, 15.08.10. 22:26

ZVONKO MAJMUN KRADEZEOVSKI. Ako ih sad ne srušite nikad nećete. Ako ih ne srušite nemate više našu podršku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika