17.08.2010. / 15:48

Autor: Hina

Italija: Umro bivši talijanski predsjednik Francesco Cossiga

Bolnica je u ponedjeljak objavila kako će o Cossiginu zdravstvenom stanju izvještavati svaki drugi dan, a ne svakodnevno kao ranije, uz objašnjenje da se stanje bivšega talijanskog predsjednika poboljšava

Francesco Cossiga (Wikipedia)Francesco Cossiga (Wikipedia)Bivši predsjednik Italije Francesco Cossiga umro je u utorak u 82. godini u rimskoj bolnici Gemelli, u koju je prebačen prije tjedan dana zbog problema sa srcem i s dišnim putevima, izvijestili su mediji.

Bolnica je u ponedjeljak objavila kako će o Cossiginu zdravstvenom stanju izvještavati svaki drugi dan, a ne svakodnevno kao ranije, uz objašnjenje da se stanje bivšega talijanskog predsjednika poboljšava. No u noći na utorak došlo je do iznenadnog pogoršanja stanja te je Cossiga, kako prenosi Ansa, preminuo oko 11 sati ujutro od kardiovaskularnog zatajenja.

Cossiga je bio član Demokršćanske stranke. U svojoj političkoj karijeri od 1976. do 1978. obnašao je dužnost ministra unutarnjih poslova, a od 1979. do 1980. dužnost predsjednika vlade. Na dužnost predsjednika države izabran je 1985. koju je obavljao tijekom sedmogodišnjeg mandata.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika