18.08.2010. / 07:16

Autor: Hina

Svjetska banka izdvojila 55 milijuna dolara za Haiti

Od tog iznosa, 30 milijuna osigurava Međunarodna organizacija za razvoj, podružnica banke koja pomaže najsiromašnijim zemljama, a 25 milijuna Fond za obnovu Haitija kojim ona upravlja

Robert ZoellickRobert ZoellickSvjetska banka je priopćila u utorak da je izdvojila 55 milijuna dolara, od čega su gotovo polovicu osigurali donatori, za pomoć obnovi Haitija stradalog u katastrofalnom potresu u siječnju.

"Sredstva ćemo uplatiti čim vlada Haitija donese pravne dokumente u svezi s donacijama", priopćila je ta međunarodna organizacija.

Od tog iznosa, 30 milijuna osigurava Međunarodna organizacija za razvoj, podružnica banke koja pomaže najsiromašnijim zemljama, a 25 milijuna Fond za obnovu Haitija kojim ona upravlja.

Banka ističe da su novac donirali Brazil, Norveška, Australija, Kolumbija i Estonija.

Potres koji je pogodio Haiti 12. siječnja odnio je, po procjeni Svjetske banke, više od 230.000 života i prouzročio štetu od gotovo 8 milijarda dolara.

Vezane vijesti

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Institut za Inovacije pripremio je još jedan zanimljiv i britak Thinkers Impact Series govor koji je održao Voditelj ureda Svjetske banke u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika