18.08.2010. / 17:04

Autor: Hina

Afganistan: ISAF u operaciji oslobodio 27 talibanskih zarobljenika, 5 ubio

"27 zatvorenika je oslobođeno u operaciji, a ubijena su osmorica talibana i, nažalost, petorica zatvorenika", rekao je Daud Ahmadi, glasnogovornik pokrajinske vlade u Helmandu

Međunarodne snage i afganistanska vojska poveli su operaciju radi oslobađanja zarobljenika iz talibanskog "zatvora" na jugu zemlje, tijekom koje su uspjeli osloboditi 27 talaca, a petero su ubili, izvijestili su NATO i mjesne vlasti.

Talibani su u zatvoru u lancima držali humanitarne radnike i zaposlenike afganistanske vlade, u ćelijama skrivenim u selu Šair Gaziju, u veoma nemirnoj pokrajini Musa Kali, u pokrajini Helmandu.

Operacija je provedena u noći na srijedu.

"27 zatvorenika je oslobođeno u operaciji, a ubijena su osmorica talibana i, nažalost, petorica zatvorenika", rekao je Daud Ahmadi, glasnogovornik pokrajinske vlade u Helmandu.

Petero Afganistanaca koji su radili za američku nevladinu organizaciju International Relief and Development oteti su u lipnju. Troje je oslobođeno, a dvoje je ubijeno.

NATO-ove snage potvrdile su operaciju u priopćenju, ali ističu da su trinaestorica ubijenih bili pobunjenici i da nijedan civil nije stradao.

NATO je rekao da su talibani mučili zatvorenike.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 18.08.10. 17:32

Gdje čara,tu i kvara!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika