18.08.2010. / 21:31

Autor: Ana Smrečki, Hina

Struja neće poskupjeti do kraja godine, rebalans neće zahvatit rodilje i djecu

Kosor će se maksimalno zalagati za zaštitu umirovljenika, majki i djece, te onih koji teško žive. Zaključila je kako se rodiljne naknade i doplatak za djecu neće nikako dirati

Premijerka Kosor potvrdila je da struja do kraja ove godine neće poskupjetiPremijerka Kosor potvrdila je da struja do kraja ove godine neće poskupjetiU iščekivanju prvog ovogodišnjeg rebalansa proračuna i najavljenih oštrih rezova, premijerka Kosor potvrdila je da struja do kraja ove godine neće poskupjeti. Odluka je to koja je donesena u razgovoru s čelnim ljudima Hrvatske elektroprivrede. Iako je brašno poskupjelo preko noći, premijerka poručuje kako više cijene kruha ne dolaze u obzir, a smatra kako bi čak bilo dobro da cijene dodatno padnu.

U razgovoru za Hrvatski radio Kosor je ponovila da uskoro treba očekivati rebalans proračuna, podsjetivši pritom da predstoji još puno razgovora s koalicijskim i socijalnim partnerima. Naglašava da rebalans nije zakasnio, napominjući da do sada nije kasnila ni jedan plaća ili mirovina. Najavila je cementiranje proračuna za iduću godinu, kao i obrat u ponašanju.

Moramo promijeniti ponašanje

Po pitanju oporezivanja banaka ustvrdila je da se o tome još razmišlja, te da se na tu temu sastala i s guvernerom Rohatinskim, kojem je obećala da će se držati zaključaka njihova razgovora. Iako je jučer potvrdila da se u Banskim dvorima razmišlja o smanjenju plaća zaposlenicima u državnoj upravi i javnim tvrtkama i to za deset posto, danas tvrdi drukčije.

Zaštita najosjetljivijih skupina

«Nitko iz Vlade nije govorio ili tvrdio da bi se nešto smanjilo za ovoliko ili onoliko posto. Mi smo samo govorili o načelima da moramo promijeniti način ponašanja i da se mora zarezati još dublje. No, samo na najave da bi se bilo što moglo promijeniti postoje silne najave kojekakvih prosvjeda i štrajkova», poručila je Kosor.

Potvrdila je da će se njezina Vlada i dalje boriti za zaštitu najosjetljivijih skupina. Pritom poručuje da će se maksimalno zalagati za zaštitu umirovljenika, majki i djece, te onih koji teško žive. Zaključila je kako se rodiljne naknade i doplatak za djecu neće nikako dirati, podsjetivši da se za to postoje osigurana sredstva od četiri milijarde kuna.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 19.08.10. 11:50

Poskupi će zato od prvog sječnja. Govna najobičnija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika