19.08.2010. / 08:54

Autor: Hina

Kina: Spasioci u potrazi za nestalima u odronima zemlje

To je zadnja u nizu sličnih nesreća koje su ovoga ljeta pogodile Kinu, kao posljedica obilnih kiša koje su rezultirale odronima tla i blatnim nanosima, uništivši pritom cijela sela i manja mjesta, prenose agencije

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKineski su spasioci i u četvrtak nastavili s pretraživanjem područja oko sela Puladi smještenog u udaljenoj dolini u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Junan, pošto su ga u utorak zatrpali blatni nanosi, pri čemu je jedna osoba poginula, a 90 ih se smatra nestalima.

To je zadnja u nizu sličnih nesreća koje su ovoga ljeta pogodile Kinu, kao posljedica obilnih kiša koje su rezultirale odronima tla i blatnim nanosima, uništivši pritom cijela sela i manja mjesta, prenose agencije.

U najtežoj takvoj nesreći u sjeverozapadnoj pokrajini Gansu poginulo je najmanje 1.287 ljudi. Više od 450 ih se još uvijek smatra nestalima, no lokalna uprava strahuje da su i oni među poginulima. Oluje i nevrijeme i u susjednim pokrajinama Longnan i Sečuan odnijele su više desetaka života.

Na snimkama područja na kojemu se nalazio Puladi vidi se zelena dolina kroz koju protiče rijeka Nu, potpuno prekrivena blatom te spasioci koji pokušavaju doprijeti do preživjelih na teškome terenu. "Čuli smo veliku buku i odmah smo znali da je riječ o odronu", ispričao je za China News Service jedan seljanin. "Pokušali smo pobjeći, no nismo imali vremena ni odjenuti se."

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika