19.08.2010. / 23:07

Autor: Ana Smrečki

Rebalans na čekanju: Vladajući se ne mogu dogovoriti kome i koliko uzeti

U slučaju da se rebalansom srežu plaća, sindikati najavljuju prosvjede, čime bi se prolongirao početak školske godine. Prijete i seljaci, koju u slučaju da Vlada smanji subvencije u poljoprivredi najavljuju oštre mjere protiv Vlade

Prva sjednica Vlade nakon ljetne stanke prošla je uobičajenoPrva sjednica Vlade nakon ljetne stanke prošla je uobičajenoPrva sjednica Vlade nakon ljetne stanke prošla je uobičajeno. Pompozne najave da će se donijeti neke drastične odluke, nisu se ostvarile. Čak nije bilo riječi o rebalansu proračuna, što su mediji s nestrpljenjem očekivali. HRT javlja da je kresanje državne blagajne na čekanju i to zato što se vladajuća koalicija ne može dogovoriti kome i koliko uzeti.

U slučaju da se rebalansom srežu plaća, sindikati najavljuju prosvjede, čime bi se prolongirao početak školske godine. Prijete i seljaci, koju u slučaju da Vlada smanji subvencije u poljoprivredi najavljuju oštre mjere protiv Vlade. Tu je i HDZ-ov koalicijski partner HSS koji poručuje da je hrvatsko selo u teškoj situaciji, te da je već dosta podnijelo teret krize.

Rohatinski neće pomoći

Tu je i SDSS koji se zalaže za rezanje subvencija u poljoprivredi, a uveli i red u zdravstvo, te mirovinske fondove. Zalažu se i za rezanje plaća, ali samo kao nužnu mjeru. Udarili bi i na banke, što je politički najkomotnija odluka, dok s druge strane ekonomisti negoduju, budući da bi banke u tom slučaju odmah mogle povećati kamate.

U Vladi se nadaju da bi HNB u tom slučaju još jednom spasio stvar. No, iz HNB-a stižu negativne reakcije. Guverner Rohatinski poručuje da HNB ovaj put nema namjeru sanirati štetne posljedice rasta kamata na kredite. Zaključuje da nema smisla ublažiti štetne posljedice jedne loše odluke donošenjem druge loše odluke.


Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 20.08.10. 12:47

Neka oni raspišu lijepo izbore pa da ih odjebemo jednom za sva vremena.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika