20.08.2010. / 11:12

Autor: Hina

Ahmadinedžad potvrdio da je Iran spreman na razgovor o nuklearnom gorivu

"Naše je pravo obogaćivati gorivo. Iran nikad nije pokrenuo rat, niti je težio stvaranju nuklearnih bomba", kazao je Ahmadinedžad. "Iranski narod podupire častan dijalog koji se odvija uz poštovanje", istaknuo je

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranci su izvijestili kako su spremni odmah početi raspravu sa zapadnim silama o razmjeni nuklearnoga goriva, izjavio je u petak u japanskim novinama iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Iran je "spreman krajem kolovoza ili početkom rujna ponovno nastaviti "raspravu sa šestoricom (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija, Njemačka) u pogledu opskrbe nuklearnim gorivom iranskoga reaktora za medicinska istraživanja, izjavio je iranski predsjednik za Yomiuri Shimbun.

Dao je na znanje da bi Teheran mogao suspendirati svoj kontroverzni program obogaćivanja uranija u slučaju postizanja dogovora. Obećavamo da ćemo prekinuti s obogaćenjem od 20 posto, ukoliko nam opskrba gorivom bude zajamčena", rekao je u razgovoru s japanskim novinarom u Teheranu.

"Naše je pravo obogaćivati gorivo. Iran nikad nije pokrenuo rat, niti je težio stvaranju nuklearnih bomba", kazao je Ahmadinedžad. "Iranski narod podupire častan dijalog koji se odvija uz poštovanje", istaknuo je.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika