20.08.2010. / 17:02

Autor: Martina Čizmić

Trebalo im je samo tri godine: Hakeri "crackirali" PlayStation3

PS3 je inače do sad bila jedina konzola koja nije bila hakirana iako se na tržištu nalazi gotovo tri godine, a u Sonyu nisu željeli davati nikakve komentare

Iako se Sony i ostali proizvođači igračih konzola trude iz generacije u generaciju osmisliti sve bolju i neprobojniju zaštitu od korištenja piratskih igara na tim konzolama, hakeri ju ipak probijaju.

Grupa harverskih hakera, PSJailbreak, tako tvrdi da su osmislili način na koji je moguće na PlayStationu 3 igrati i igrice koje nisu originalne. U sljedećih nekoliko tjedana trebali bi na internetu objaviti program koji će premostiti tvorničku zaštitu i omogućiti korisnicima da igrice pohranjuju na konzolin tvrdi disk. Umetanjem USB-a s "crackom" korisnici eliminiraju potrebu za umetanjem originalnog DVD-a s igricom te tako mogu igrati i bez posjedovanja originalnog diska.

PS3 je inače do sad bila jedina konzola koja nije bila hakirana iako se na tržištu nalazi gotovo tri godine, a u Sonyu nisu željeli davati nikakve komentare.

Vezane vijesti

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Bilance ovih elektronskih koncerna koji su nekad bilježili rekordnu dobit, danas se čitaju kao romani strave i užasa: Panasonic računa s gubitkom od… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 20.08.10. 21:10

Malo sutra da su "crackirali". Što radi industrijska špijunaža. Dobro je Sony izdržao tri godine!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika