22.08.2010. / 12:46

Autor: Hina

Situacija sve napetija: Izrael poziva svijet da izvrši pritisak na Iran

To je priopćenje objavljeno pošto su u subotu iranski i ruski dužnosnici otvorili prvu iransku nuklearnu elektranu u lučkome gradu Bušeru

Iranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadMeđunarodna zajednica mora pojačati pritisak na Iran kako ne bi završio svoj nuklearni program, objavilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

U priopćenju što ga u nedjelju prenosi izraelski radio, ministarstvo kaže kako Iran neprestano krši rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i Međunarodne agencije za atomsku energiju te da je nerazumno dopustiti mu da nastavi obogaćivati uranij.

To je priopćenje objavljeno pošto su u subotu iranski i ruski dužnosnici otvorili prvu iransku nuklearnu elektranu u lučkome gradu Bušeru.

Zbog nuklearnih ambicija Teherana Izrael smatra Iran svojom najvećom strateškom prijetnjom, a i iranski vođa Mahmud Ahmadinedžad uporno ponavlja kako bi židovsku državu trebalo izbrisati s karte.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je u razgovoru koji je u subotu objavio katarski dnevni list Al-Šark, zaprijetio "planetarnim odgovorom" u slučaju napada na Iran.

"Naše opcije nemaju ograničenja i odnose se na cijeli planet", rekao je iranski predsjednik o mogućoj reakciji Teherana na napad.

Sjedinjene Države i Izrael redovno ističu da ne isključuju mogućnost napada na Iran kako bi zaustavili njegov sporni nuklearni program.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 22.08.10. 18:10

Tik-tak, tik-tak...još malo, pa će i ovaj psihotik završiti gdje mu je mjesto.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika