23.08.2010. / 18:59

Autor: Hina

Palestinci traže od Izraela da izabere između kolonizacije i mira

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat pozvao je u ponedjeljak Izrael da "izabere između kolonizacije i mira", prebacivši na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odgovornost za izravne pregovore koji bi trebali početi za deset dana.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuGlavni palestinski pregovarač Saeb Erekat pozvao je u ponedjeljak Izrael da "izabere između kolonizacije i mira", prebacivši na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odgovornost za izravne pregovore koji bi trebali početi za deset dana.

"Izraelska vlada ima izbor između kolonizacije i mira, ne može imati oboje", rekao je Erekat.

"Odluči li Netanyahu ponovno raspisati natječaje u židovskim naseljima nakon 26. rujna, odlučit će da je s pregovorima gotovo", rekao je, govoreći o datumu kada istječe djelomični moratorij na gradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali. Netanyahu je nekoliko puta rekao da ga ne namjerava produljiti.

"Ako Izrael nastavi s kolonizacijom, uključivo istočni Jeruzalem, nećemo moći nastaviti pregovore", upozorio je Erekat.

Izravni pregovori Izraela i Palestinaca trebali bi se nastaviti 2. rujna, nakon 20 mjeseci stanke. Pregovori su prekinuti zbog izraelske ofenzive na pojas Gaze.

"Nadamo se da će Netanyahu, bude li suočen s izborom između naselja i mira, izabrati mir", kazao je Erekat, ocijenivši da se rješenje može postići za godinu dana.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika