23.08.2010. / 19:56

Autor: Ana Smrečki

Vlada šalje rebalans proračuna u Sabor: Skuplje cigarete, benzin, ali ne i dizel

Cigarete bi trebale poskupjeti za jednu kunu, dok se nova cijena benzina još ne zna. Premijerka Kosor tek je izvijestila da dizel neće 'ići gore'

Premijerka Kosor je potvrdila da se PDV neće povećavati, odnosno da se neće uvesti ni porez na bankePremijerka Kosor je potvrdila da se PDV neće povećavati, odnosno da se neće uvesti ni porez na bankePremijerka Kosor sazvala je za utorak izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj će predstaviti prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji bi potom trebao biti poslan s druge strane Markovog trga. Kako smo već izvijestili, saborski zastupnici rezove u državnoj blagajni trebali bi usvojiti do kraja ovog tjedna.

Nakon četverostanog sastanka, prvo s koalicijskim partnerima, pa onda sa sindikatima premijerka Kosor je izašla pred novinare i potvrdila ono što je već izgovoreno. Ovim će se rebalansom uštedjeti milijardu i pol kuna. Plaće i mirovine se neće dirati, a od rujna se uvode trošarine na cigarete i benzin.

Cigarete poskupljuju za kunu

Cigarete bi trebale poskupjeti za jednu kunu, dok se nova cijena benzina još ne zna. Premijerka Kosor tek je izvijestila da dizel neće 'ići gore'. Ponovila je i da će ovaj rebalans biti ključni temelj za proračun u 2011. godini. Donijet će se zaključak da se zamrzavaju svi rashodi, odnosno da se oni neće povećavati u naredne dvije godine.

Premijerka Kosor je potvrdila da se PDV neće povećavati, odnosno da se neće uvesti ni porez na banke. Najavila je nastavak dijaloga s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim, ali i vodećim poslovnim bankama u Hrvatskoj. Sjednica Vlade najavljena je za 14 sati, a rebalans će uoči sjednice 'pročešljati' s predsjednikom Josipovićem. Iz njegovog ureda poručuju da se predsjednik neće očitovati sve dok ga ne prouči sa svojim timom.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 23.08.10. 20:29

hvala ti jadranka,konačno ću prestati pušiti


registracija
30/6/10

petrus7, 23.08.10. 20:31

A alkohol ne dira da bi KRADEZEOVCI na čelu sa Seksom lokali u društvu seljaka iz koalicije.


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.08.10. 22:16

Gospodo iz Nacionala - umro je gospodin Vladimir Devide - znate li vi slućajno tko je to bio?!
Sram vas bilo!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika