28.08.2010. / 09:56

Autor: Hina

Talibani napali bazu NATO-a na istoku Afganistana

Oko trideset talibana, uključujući i bombaše samoubojice, napalo je u subotu ujutro bazu NATO-a na istoku Afganistana, priopćili su dužnosnici, no za sada nema dostupnih informacija o mogućim žrtvama ili štetama.

Talibani su napali NATO-vu bazuTalibani su napali NATO-vu bazuOko trideset talibana, uključujući i bombaše samoubojice, napalo je u subotu ujutro bazu NATO-a na istoku Afganistana, priopćili su dužnosnici, no za sada nema dostupnih informacija o mogućim žrtvama ili štetama.

Tijekom protekle noći došlo je do napada na dobro utvrđenu bazu Chapman u provinciji Khost u blizini jugoistočne granice s Pakistanom, u području gdje su američke i snage drugih stranih postrojbi pojačale operacije protiv talibanskih pobunjenika.

Sedam časnika američke CIA-e ubio je bombaš samoubojica u toj bazi u prosincu prošle godine, što je drugi napad po težini posljedica u povijesti CIA-e.

Glasnogovornica NATO-ovih snaga, poručnica Katie Kendrick, potvrdila je da je do napada došlo no nije mogla navesti nikakve druge pojedinosti.

"Tamo su u tijeku aktivnosti, no sve je svježe i ne mogu davati nikakve detalje", rekla je Kendrick.

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid izjavio je telefonom za Reuters da je 30 talibanskih boraca napalo bazu, među njima i bombaši samoubojice i drugi borci naoružani raketnim bacačima i strojnicama.

Unatoč prisustvu oko 150.000 pripadnika stranih vojnih snaga nasilje u Afganistanu gotovo je na najvišoj razini otkako su talibani u sukobima s afganistanskim snagama potpomognutim SAD-om 2001. godine svrgnuti s vlasti.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika