05.09.2010. / 11:34

Autor: Hina

Najava pregovora u sjeni sukoba: Izrael na raketni napad odgovorio udarom iz zraka

Taj prekogranični sukob prvi je otkako su se u četvrtak u Washingtonu susreli palestinski predsjednik Mahmud Abas i izraelski premijer Benjamin Netanyahu kako bi ponovno pokrenuli mirovne pregovore

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIzraelski zrakoplov napao je u subotu ciljeve u Pojasu Gaze pod upravom Hamasa nakon što su palestinski militanti s tog područja ispalili raketu na Izrael, rekli su dužnosnici i svjedoci.

Taj prekogranični sukob prvi je otkako su se u četvrtak u Washingtonu susreli palestinski predsjednik Mahmud Abas i izraelski premijer Benjamin Netanyahu kako bi ponovno pokrenuli mirovne pregovore te je i prvi podsjetnik na prepreke s kojima se suočavaju dva čelnika.

Ranije u subotu su militanti iz Gaze ispalili raketu na južni Izrael a u napadu nije bilo ozlijeđenih, rekla je izraelska vojska.

Nekoliko sati kasnije izraelski zrakoplov ispalio je rakete na ciljeve u Gazi, rekli su dužnosnici Hamasovih službi sigurnosti i svjedoci, među ostalim i na krijumčarske tunele na granici s Egiptom. Najmanje su dvije osobe ranjene, rekli su djelatnici medicinskih službi.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika