06.09.2010. / 09:19

Autor: Hina

U samoubilačkom napadu na policijsku postaju u Pakistanu 17 mrtvih

Više od 3600 osoba poginulo je diljem zemlje u nešto više od tri godine, u četiristotinjak napada, većinom samoubilačkih, koje su uglavnom počinili pripadnici pakistanskog talibanskog pokreta (TTP), povezan s Al Kaidom, i naoružane islamističke skupine

Najmanje je 17 ljudi ubijeno u samoubilačkom napadu automobilom bombom na policijsku postaju na sjeverozapadu Pakistana u ponedjeljak, priopćila je policija.

"Bombaš samoubojica za upravljačem automobila punog eksploziva zaletio se u stražnji dio policijske postaje" u Laki Marvatu, u pokrajini Kiber Paktunkvi, nedaleko od plemenskog područja uporišta talibana, rekao je u telefonskom razgovoru Gul Vali Kan, načelnik tamošnje policije.

"Sedamnaest osoba je ubijeno, među njima devetorica policajaca i osmero civila, a 34 su ranjene", rekao je policajac Iftikar Ahmad. Broj žrtava potvrdio je i glasnogovornik policije u Laki Marvatu.

Broj mrtvih u Laki Marvatu mogao bi rasti, s obzirom da je u postaji bilo 45 policajaca i da je zgrada policije potpuno uništena.

Više od 3600 osoba poginulo je diljem zemlje u nešto više od tri godine, u četiristotinjak napada, većinom samoubilačkih, koje su uglavnom počinili pripadnici pakistanskog talibanskog pokreta (TTP), povezan s Al Kaidom, i naoružane islamističke skupine.

Zabita plemenska područja na sjeverozapadu Pakistana, uz granicu s Afganistanom, uporište su TTP-a i drugih islamističkih skupina, ali i najveći rasadnik podmlatka Al Kaide koja ondje uvježbava svoje snage, naročito samoubojice.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika