07.09.2010. / 13:17

Autor: Nacionalova redakcija

Steže se obruč: Uhićen HDZ-ov bivši šef Hrvatskih šuma Darko Beuk

Beuk je u sklopu istrage oko Fimi-Media ispitan još početkom godine

Darko BeukDarko BeukBivši ravnatelj, a sadašnji član Uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk uhićen je tijekom prijepodneva. Iako su informacije još uvijek neslužbene, jer policija ne želi ništa potvrditi, Beukovo uhićenje moglo bi biti povezano s aferom Fimi-Media.

Podsjetimo, Beuk je u sklopu istrage oko Fimi-Media ispitan još početkom godine, a krajem prošle godine USKOK i Državno odvjetništvo otvorili su istragu protiv Hrvatskih šuma zbog sumnji na nezakonitost u javnoj nabavi, a na njihovoj su meti poslovanje tvrtke tijekom 2005. i 2006. godine dok je ravnatelj bio upravo Beuk.

Beuk je danas jedan od petorice članova uprave Hrvatskih šuma. Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić potvrdio je da je njegov prethodnik jutros uhićen te da je policija pretražila njegov ured.

"Jedino što mogu potvrditi je da je član uprave Darko Beuk uhićen i da je policija jutros pretražila njegov ured, a o razlozima uhićenja ne mogu govoriti jer je istraga u tijeku", kazao je Hini Vuletić koji je početkom 2008. naslijedio Beuka na čelu Hrvatskih šuma.

USKOK je istragu o poslovanju privatne agencije za tržišno komuniciranje "Fimi Media" započeo početkom kolovoza kada je i uhićena vlasnica te tvrtke Nevenka Jurak i njezina suradnici Aniti Lončar Papeš. USKOK ih sumnjiči za nezakonito poslovanju s više društava u državnom vlasništvu, to jest da su se udružile radi počinjenja kaznenog djela i naplaćivale fiktivne račune za nepostojeće usluge, pri čemu su nezakonito "zaradile" najmanje 16,5 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Šumske kune u privatnim džepovima

Šumske kune u privatnim džepovima

Direktor tvrtke Abies, Zoran Posarić, upozorava kako je tvrtka u sklopu Hrvatskih šuma, Šumska biomasa d.o.o., 'monopolizirala proizvodnju i… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 07.09.10. 14:08

APSITI bandu i ADZeovu i SDPeovu.


registracija
15/11/06

rimaz, 07.09.10. 14:10

Ima li netko u Remetincu a da nije iz HDZ-a?


registracija
3/9/10

mudroser, 07.09.10. 16:06

Brine me jesu li kartonske kutije iz Hrvatskih suma bile cvrste kao one iz HEP-a? Ipak je to nas novac i strepim da ga ne izgube na putu do HDZ-a.
Bog i Hrvati.


registracija
30/6/10

petrus7, 07.09.10. 16:17

BANDA KRADEZEOVSKA. Zna se da se u tu stranku ide kako bi se moglo krasti.


registracija
30/6/10

petrus7, 07.09.10. 16:18

KRADEZE treba zabraniti a sve njih u zatvor. i bez obzira koliko je kradezeovaca pohapšeno, opet će glupi ljudi glasovati za njih.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika