07.09.2010. / 17:16

Autor: Hina

NATO: Do kraja studenoga Kandahar bi trebao biti očišćen od talibana

NATO i afganistanske snage nadaju se da će istjerati talibane iz pokrajine Kandahara, njihova uporišta, do kraja studenoga, izjavio je u utorak zapovjednik međunarodnih snaga na jugu Afganistana.

NATO je dopremio tisuće novih vojnika u zemlju od početka ove godine kako bi stao na kraj pobunjenicimaNATO je dopremio tisuće novih vojnika u zemlju od početka ove godine kako bi stao na kraj pobunjenicimaNATO i afganistanske snage nadaju se da će istjerati talibane iz pokrajine Kandahara, njihova uporišta, do kraja studenoga, izjavio je u utorak zapovjednik međunarodnih snaga na jugu Afganistana.

NATO je dopremio tisuće novih vojnika u zemlju od početka ove godine kako bi stao na kraj pobunjenicima. Već su osigurali grad Kandahar, a sada su na redu okolna područja: Arghandab, Zaraj i Pandžvaj.

Operacija će "biti izvedena u iduća dva do tri mjeseca... Očekujemo da ćemo do sredine ili do kraja studenoga ta područja uglavnom očistiti od talibana", rekao je general Nick Carter novinarima u Bruxellesu putem videoveze iz Afganistana.

Po NATO-ovim procjenama, u tim se područjima trenutačno nalazi oko 1000 pobunjenika.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika