09.09.2010. / 14:30

Autor: Boris Bilas

Video svađe između radnika DES-a i Kerumovog intimusa: 'Jure, kad ćete dati ostavku?'

Prosvjednici su također zamjerili Šundovu što je nedavno gradska vlast protiv štrajkaša glađu podnijela kaznenu prijavu, koju je Županijski sud u Splitu odbio. Takve metode (kaznene prijave protiv štrajkaša), rekli su prosvjednici, rabljene su u samoupravnom sustavu koji je davno propao

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov i radnik DES-aSplitski dogradonačelnik Jure Šundov i radnik DES-aBurno je jutros bilo u Splitu uoči izvanredne sjednice gradskog poglavarstva na kojoj se raspravljalo o situaciji u DES-u, ustanovi u većinskom vlasništvu grada Splita koja zapošljava osobe s invaliditetom.

Splitske vijećnike dočekalo je i pedesetak prosvjednika iz te ustanove koji su predvođeni sindikalcem Jozom Marićem tražili ostanak starog ravnatelja Ivana Grbića, kojeg gradska uprava želi zamijeniti Kerumovim Marijem Meštrovićem.

Radnici su najviše zamjerki imali na račun splitskog dogradonačelnika Jure Šundova s kojim su se i verbalno sukobili što pokazuju i video snimke. Dolazeći do glavnog ulaza u Vilu, Šundov je u jednom trenutku rekao: "Ja vas volim, ja vas se ne bojim!"

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov i sindikalni predstavnik Jozo Marić (Foto: Nino Strmotić/PIXSELL)Splitski dogradonačelnik Jure Šundov i sindikalni predstavnik Jozo Marić (Foto: Nino Strmotić/PIXSELL)Prosvjednici su također zamjerili Šundovu što je nedavno gradska vlast protiv štrajkaša glađu podnijela kaznenu prijavu, koju je Županijski sud u Splitu odbio. Takve metode (kaznene prijave protiv štrajkaša), rekli su prosvjednici, rabljene su u samoupravnom sustavu koji je davno propao. Šundov je uzvraćao zamjerkama da su štrajkaše glađu posjećivali dužnosnici SDP-a što, drži, govori o manipulaciji.

Kerum, pak optužuje HDZ i SDP da politiziraju stanje u DES-u. "Svima je jasno da u DES-u nema problema. HDZ i SDP provode čistu politizaciju u toj ustanovi, ali time ne mogu ništa postići jer će građani to prepoznati", izjavio je Kerum novinarima.

Video: Mario Strmotić

Šundov I

Šundov I

Šundov II

Šundov II

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika