09.09.2010. / 14:38

Autor: Boris Bilas

Akcija Manager: Uskok podignuo optužnicu protiv Polančeca zbog malverzacija u Podravci

Optužnicom se Damir Polančec tereti da je, od 2005. do listopada 2009.zajedno sa Darkom Marincem i Milanom Horvatom povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi ostvarenja plana stjecanja većinskog udjela u TD Podravka

Damir PolančecDamir PolančecUSKOK je na svojim stranicama objavio da je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv osmorice hrvatskih državljana, i to zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te protuzakonitog posredovanja.

Među optuženima su uz bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca i bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović, Saša Romac, zatim vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

Optužnicom se Damir Polančec tereti da je, od 2005. do listopada 2009., u Koprivnici, Varaždinu, Splitu i Zagrebu, kao potpredsjednik Vlade RH zadužen za gospodarstvo, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva te predsjednik Upravnog odbora HFP-a, koji odlučuje o prodaji 26 % dionica TD Podravka d.d. u vlasništvu Republike Hrvatske, zajedno sa Darkom Marincem i Milanom Horvatom povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi ostvarenja plana stjecanja većinskog udjela u TD Podravka.

Uskok optužene tereti da su Podravku oštetili za najmanje 400.882.343,40 kuna, a Polančec se nadalje tereti da je tijekom studenoga 2009., koristeći autoritet kojeg je imao kao donedavni potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva, a u cilju prikrivanja realizacije plana stjecanja većinskog udjela u Podravci i prikazivanja da su ranije navedena sredstava opravdano korištena, od opunomoćenika TD Gradec d.o.o. Križevci zatražio da prizna dugovanje te tvrtke prema Podravci u iznosu od 10.756.720,89 kuna, iako je znao da ne postoji dugovanje navedenog trgovačkog društva prema koprivničkoj tvrtki kao i za postojanje dokumenta koji to potvrđuje. Budući da navedeno trgovačko društvo nije imalo nikakvu obvezu plaćanja prema Podravci, opunomoćenik tvrtke Gradec nije na to pristao.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 09.09.10. 15:47

sad će sve svaliti na jednoga hihi,,, tako da se drugi ne diraju


registracija
31/1/10

STTony, 09.09.10. 16:31

Jedina nada za ovu državu je da svi ti kriminalci lagano počnu pjevati o nalogodavcima da sebe spase koliko mogu kao što je navodno već počeo Mravak.

A ZNA SE odakle dolazi 90% pljačke i kriminala u ovoj državi.


registracija
25/12/09

trta333, 09.09.10. 16:58

Tako je to,kada vas drugovi i "prijatelji" iz HDZ-a puste niz vodu.Da bi sačuvali Sanadera i strečili medjunarodnu bruku,bolje je da se kola slome na Polančecu.A i nije fazon kvariti Sanaderu američku šemu.Nedao Bog da padne Sanader,šta bi onda silne evropske face,koje su mu nameštale kredite i poslove.Pa da se i oni pojave u novinama.E kod njih sudovi rade drukčije i svi bi oni potonuli za dva do tri dana.Jedino u Hrvatskoj se može izvesti zamjena teza i sve svaliti na ledja jednom čoveku.Hej,pa nije on u Vladi ništa mogao da radi bez odobrenja predsjednika Vlade.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika