09.09.2010. / 16:21

Autor: Martina Čizmić

Vlada čestitala na uspješnoj turističkoj sezoni: Do kraja godine još 2 milijuna gostiju

"Turizam je jedna od naših najvažnijih gospodarskih grana", rekla je premijerka te dodala kako sezona još nije gotova

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor otvorila je današnju sjednicu Vlade čestitkom svim zaposlenima u turističkom sektoru jer su pomogli ostvariti najbolju sezonu ikad. Dodala je kako je tome zasigurno pomogla odluka Vlade o liberalnijem viznom režimu, kao i uloženih 30 milijuna eura u promidžbu.

"Turizam je jedna od naših najvažnijih gospodarskih grana", rekla je premijerka te dodala kako sezona još nije gotova.

Na njene podatke o povećanom broju noćenja i dolazaka nadovezao se i ministar turizma Damir Bajs koji je istaknuo kako bi u Hrvatsku do kraja godine trebalo doći još oko dva milijuna turista koji bi trebali ostvariti ukupno pet milijuna noćenja.

Inače, Vlada je na prošlotjednoj sjednici predložila odluku o prodaji nekretnina u državnom vlasništvu, a danas ju je i prihvatila. Premijerka Kosor tom je prilikom istaknula kako je Vlada i ranije željela donijeti takvu odluku ali nije mogla. Prodajom nekretnina u državnom vlasništvu, prije svega onih koje je do sad koristio MORH, Vlada računa na 2,5 milijardi kuna. No, premijerka ističe kako će se nekretnine prije svega prodavati zainteresiranima koji žele investirati u njih.

Vlada je već ranije okušavala prodati neke svoje nekretnine, no zbog visokih početnih cijena, nisu pronašle kupce. Novom odlukom sve će se nekretnine prodavati na javnom natječaju kako bi sustav za prodaju bio transparentan. Ukoliko se u prvom krugu ne uspije prodati nekretnina, u drugom krugu njena cijena može biti umanjena i do 50 posto.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 09.09.10. 20:18

MRŠ U PIČKU MATERINU SRPSKU!!! Bjeloglava kokoši!


registracija
15/11/06

rimaz, 09.09.10. 22:10

Ne znam iz kog prsta vlada isisava sve te podatke. Turisti su se razbježali prije desetak dana, a u špici sezone se moglo naći slobodnih soba i u hotelima, i u privatnom smještaju. Volio bih da nisam u pravu, ali ovo sam doživio i to u jednom od najvećih turističkih destinacija, na Krku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika