10.09.2010. / 08:48

Autor: Hina

'Etički trijumf': U Beogradu predstavljene zbirke eseja Dubravke Ugrešić i Viktora Ivančića

U sklopu boravka u Beogradu, za petak je najavljeno i druženje dvoje autora s posjetiteljima u knjižnici u središtu Beograda, dok istodobno, od 6. do 18. rujna, u drugom prostoru traje likovna izložba pod nazivom "Početnica za nepismene", na kojoj Dubravka Ugrešić predstavlja svoje ilustracije i kolaže

Dubravka UgrešićDubravka UgrešićZbirke eseja Viktora Ivančića "Zašto ne pišem i drugi eseji" i Dubravke Ugrešić "Napad na minibar" u izdanju beogradske kuće "Fabrika knjiga" predstavljene su u četvrtak navečer u Narodnoj biblioteci Srbije.

Na tribini naslovljenoj "Humanistika u tranziciji", poznati autori s publikom su razgovarali o motivima na kojima se temelje njihova nova djela, usput duhovito analizirajući društveno - političku i medijsku scenu u regiji i šire.

Predstavljajući Ivančićevu zbirku eseja, književnik Predrag Brebanović kazao je kako je smatra "etičkim trijumfom" i "trijumfom forme", ocjenivši kao nekom vrstom pandana djelu Miroslava Krleže "Moj obračun s njima".

Djelo Dubravke Ugrešić posjetiteljima je približio povjesničar umjetnosti Branislav Dimitrijević kazavši između ostalog kako u temama, od kojih se pojedine bave "našim podnebljem", autorica čitateljima otkriva da su naizgled specifični simptomi kulture u Srbiji i Hrvatskoj ustvari globalni simptomi koji se vide negdje manje negdje više.

U sklopu boravka u Beogradu, za petak je najavljeno i druženje dvoje autora s posjetiteljima u knjižnici u središtu Beograda, dok istodobno, od 6. do 18. rujna, u drugom prostoru traje likovna izložba pod nazivom "Početnica za nepismene", na kojoj Dubravka Ugrešić predstavlja svoje ilustracije i kolaže.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika