10.09.2010. / 13:14

Autor: Martina Čizmić

Tragovi - izložba fotografija Gordane Sermek

Izložba se tematski može podijeliti u nekoliko cjelina - od fotografija prirode, preko zanimljivih detalja pa do fotografija na kojima se autorica bavi socijalnom tematikom

Ana Popovčić, Gordana Sermek i Ljiljana SabljakAna Popovčić, Gordana Sermek i Ljiljana SabljakU Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu otvorena je izložba fotografija Gordane Sermek pod nazivom "Tragovi".

Izložba se tematski može podijeliti u nekoliko cjelina - od fotografija prirode, preko zanimljivih detalja pa do fotografija na kojima se autorica bavi socijalnom tematikom.

Bez obzira na tematiku, ono što karakterizira sve njene radove snažan je emotivan naboj, istaknula je prilikom otvorenja povjesničarka umjetnosti Ana Popovčić. "On se prenosi i kroz poetične nazive koje je autorica dodijelila svojim fotografijama, a koji usmjeravaju moguće čitanje i nude konotativne sugestije. Ti nazivi su ponekad i ključ koji nam otkriva motiv iza fotografije", istaknula je.

Gordana Sermek svoju je prvu samostalnu izložbu imala u Osijeku 2004. godine, a do sad se publici predstavila kroz cijeli niz samostalnih i zajedničkih izložbi. Njene su fotografije nagrađivane na brojnim domaćim i inozemnim natjecanjima, a objavljivane su i u tiskovinama poput Wall Street Journala, National Geographica i mnogih drugih. Dio njenog fotografskog opusa možete pogledati i na njenoj web stranici te blogu.

Izložba "Tragovi" biti će otvorena do 6. listopada.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika