13.09.2010. / 07:16

Autor: Hina

Europska komisija: Turska je napravila "korak u dobrom smjeru"

Europska komisija pozdravila je u nedjelju rezultate turskog referenduma o ustavnim promjenama koji su "korak u dobrom smjeru", upozorivši da će pozorno pratiti provedbu ustavnih reformi.

Štefan FueleŠtefan FueleEuropska komisija pozdravila je u nedjelju rezultate turskog referenduma o ustavnim promjenama koji su "korak u dobrom smjeru", upozorivši da će pozorno pratiti provedbu ustavnih reformi.

Ishod referenduma "pokazuje da su se turski građani opredijelili za nastavak reforma kako bi povećali svoja prava i slobode", ocijenio je povjerenik za proširenje Europske unije Štefan Fuele.

Turci su u nedjelju pružili jasnu potporu islamskoj konzervativnoj vladi, glasujući u velikom broju za ustavne promjene koje ograničavaju ovlasti pravosudne hijerarhije i vojske, dvaju uporišta sekularizma.

To je korak u dobrom smjeru "u naporima Turske da ispuni nužne zahtjeve za prijam" u EU, ističe Fuele u svom priopćenju.

Bruxelles ističe da "dijeli mišljenje onih sudionika političkog života koji misle da će novi građanski ustav udariti čvrste temelje za trajni razvoj demokracije u Turskoj".

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika