13.09.2010. / 12:15

Autor: Nacional.hr

Izložba 'Saloma' Dimitrija Popovića od 16. rujna do 7. listopada u Mimari

Na izložbi u Muzeju Mimara bit će izloženo oko 50 radova crteža, ulja na platnu, objekata i niz fotografija oslikani akrilikom. Za utjelovljenje suvremenog lika Salome na fotografijama Dimitriju Popoviću je pozirala Severina Vučković

U četvrtak 16.rujna u 20 h u Muzeju Mimara u Zagrebu otvara se izložba ciklusa Saloma Dimitrija Popovića. Ovim ciklusom autor zatvara projekt inspiriran intrigantnim ženskim likovima , Judita , Marija Magdalena i Saloma.

Na izložbi u Muzeju Mimara bit će izloženo oko 50 radova crteža, ulja na platnu, objekata i niz fotografija oslikani akrilikom. Za utjelovljenje suvremenog lika Salome na fotografijama Dimitriju Popoviću je pozirala Severina Vučković.

Na otvorenju će biti prezentirana monografija o ovom ciklusu u izdanju Muzeja Mimara, Skaner studija i Nacionalne zajednice Crnogoraca. U monografiji su objavljeni tekstovi Dražena Katunarića i Dimitrija Popovića u kojima se ekspliciraju formalno estetske i simboličke značajke ovoga ciklusa koji broji preko 80 kompozicija .

Također prilikom otvaranja izložbe biti će izveden performans inspiriran biblijskom temom u kojemu će nastupiti Severina, a performans je osmislio autor Dimitrije Popović. Izložba ciklusa Saloma ostaje otvorena do 07.listopada 2010. godine.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika