15.09.2010. / 13:28

Autor: Martina Čizmić

Ministrica Dropulić o slučaju Ina: 'Sve sam znala po pitanju ugovora s MOL-om'

"Sudjelovala sam u pripremi ugovora i iza tog ugovora stojim. Na Vladi sam glasala za taj, kao i za ostale ugovore vezane uz Inu, jer milsim da su oni dobri za hrvatsku stranu", spremno je priznala ministrica

Marina Matulović DropulićMarina Matulović DropulićSvjedočenje bivših i aktualnih ministara pred Povjerenstvom za privatizaciju Ine posljednjih je dana podiglo puno prašine u medijima. I dok je bivši ministar gospodarstva Damir Polančec prstom upro u aktualnu premijerku Jadranku Kosor i njene najbliže suradnike, ministar financija Ivan Šuker tvrdio je da je Polančec sam radio.

Za komentar optužbi na svoj račun danas nije bila raspoložena premijerka Kosor, koja se navodno sinoć sastala s Polančecom u središnjici HDZ-a u Zagrebu.

Šuker: Glasao sam na temelju onog što mi je Polančec prezentirao

Bebić potvrdio: Razgovarao sam s Polančecom, a ne znam je li i Jadranka Kosor

No, zato je za novinare bila otvorena ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić, koja je danas potvrdila kako je sudjelovala u izradi ugovora kojim se definirao položaj plinskog biznisa, a koji je prateći dokument ugovora između Vlade i MOL-a.

Naime, ministrica Matulović Dropulić je kao predsjednica Nadzornog odbora Plinacroa davala stručne primjedbe o definiranju plinskog biznisa.

Jarnjak o Polančecu: 'Nikada nikoga nisam niti neću prodati'

Polančec zaprijetio Kosorici: Otkrit ću sve što znam ako me pošaljete u zatvor

"Sudjelovala sam u pripremi ugovora i iza tog ugovora stojim. Na Vladi sam glasala za taj, kao i za ostale ugovore vezane uz Inu, jer milsim da su oni dobri za hrvatsku stranu", spremno je priznala ministrica.

"Iza toga stojim i danas i mislim da oko toga nema ničega spornog", rekla je Matulović Dropulić.

Na novinarsko pitanje znači li to da je za ugovore s MOL-om jedina na sjednici vlade glasovala a da je bila upućena što se njima regulira, ministrica je kratko odgovorila: "Sve sam objasnila".

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 15.09.10. 13:53

što uopče žele ovi sdp da nisu dali inu mol.u odavno bi več propala (visoke plače previše zaposlenih krađe po pumpama itditd)dobro da je jadranka prodala dionice branitelja po visokoj cijeni


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika