15.09.2010. / 13:46

Autor: Hina

Izložba kazališnih kostima Irene Sušac od 16. do 27. 9. u Galeriji ULUPUH

Izbor njezinih kostimografskih radova nastalih u proteklih dvadeset godina predstavit će se putem skica, kostima, fotografija i video snimaka iz kazališnih predstava, izvijestila je danas ta zagrebačka galerija

Izložba "Kazališni kostim" Irene Sušac, kojom će se obilježiti 25. obljetnica umjetničkog rada te istaknute kostimografkinje, otvorit će se u četvrtak, 16. rujna u Galeriji ULUPUH.

Izbor njezinih kostimografskih radova nastalih u proteklih dvadeset godina predstavit će se putem skica, kostima, fotografija i video snimaka iz kazališnih predstava, izvijestila je danas ta zagrebačka galerija.

Kostimografkinja Irena Sušac (1960., Zagreb) diplomirala je odjevni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i dosad je napravila više od 200 kostimografija u svim kazališnim kućama u Hrvatskoj, te u Sarajevu, Mariboru, na HTV-u i OTV-u. Članica je ULUPUH-a i slobodni umjetnik.

Radila je s većinom istaknutih domaćih dramskih i opernih redatelja i koreografa te s gotovo svim hrvatskim scenografima. Radila je kostime, među inim, za opere "Nabucco", "Aida", "Rigoletto", "Krabuljni ples", "La Traviata" te za dramske predstave "Medeja", "San Ivanjske noći", "Proces", "Majstor i Margarita".

Za svoj je rad višestruko nagrađivana, a kao vanjska docentica vodi kolegije iz kostimografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Po riječima autora predgovora u katalogu Ozrena Prohića, Irena Sušac iznimna je kostimografkinja po znanju o povijesti i tehnologiji kostima, upućenosti u likovne trendove te specifičnom likovnom senzibilitetu.

Autorica ima i izuzetan kazališni senzibilitet tako da su njezine kostimografije poetološki i dramaturški značajni elementi kazališnog projekta, ocijenio je Prohić.

Izložba u Galeriji ULUPUH bit će otvorena do 27. rujna

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika