16.09.2010. / 10:22

Autor: Hina

Otvorena izložba 'Ružička i Vukovar'

Izloženi su arhivski dokumenti, stare fotografije, rukopisi i knjige Lavoslava Ružičke (Vukovar, 13. rujna 1887.- Mammern, 26. rujna 1976.), koji je za djelovanje na području kemije 1939. dobio Nobelovu nagradu, te fotografije Vukovara iz vremena života toga hrvatskog nobelovca

Lavoslav RužičkaLavoslav RužičkaIzložba "Ružička i Vukovar" vukovarskoga Gradskog muzeja i Državnog arhiva otvorena je sinoć u Hrvatskom domu u povodu održavanja dvodnevna znanstveno-stručnog skupa XIII. Ružičkini dani, koji započinje u četvrtak u Vukovaru.

Izloženi su arhivski dokumenti, stare fotografije, rukopisi i knjige Lavoslava Ružičke (Vukovar, 13. rujna 1887.- Mammern, 26. rujna 1976.), koji je za djelovanje na području kemije 1939. dobio Nobelovu nagradu, te fotografije Vukovara iz vremena života toga hrvatskog nobelovca.

O životu i djelu Lavoslava Ružičke govorila je ravnateljica Gradskog muzeja Ruža Marić, a sudionike otvorenja izložbe pozdravio je i predsjednik znanstveno-organizacijskog odbora XIII. Ružičkinih dana Drago Šubarić.

Šubarić je rekao kako su XIII. Ružičkini dani, koji se održavaju pod geslom "Danas znanost - sutra industrija", od ove godine prvi put međunarodnog značaja, uz sudjelovanje 16 europskih znanstvenika.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika