21.09.2010. / 15:40

Autor: Hina

U padu helikoptera u Afganistanu poginulo devet vojnika međunarodnih snaga

S poginulima u padu helikoptera ukupan broj poginulih vojnika međunarodnih snaga u sukobu u Afganistanu u 2010. dostigao je 529 dok je prošle godine život izgubilo ukupno 520 vojnika međunarodnih snaga

U padu helikoptara na jugu Afganistana u utorak poginulo je devet vojnika NATO-a, priopćila je vojska.

U padu helikoptera su ozlijeđeni još jedan strani vojnik, jedan afganistanski vojnik i civil iz SAD-a, kaže se u priopćenju vojske u kojem se ne navode nacionalisti stranih žrtava.

Helikopter je pao u pokrajini Zabul a glasnogovornik pokrajinskog guvernera je rekao da su "vojnici ili iz SAD-a ili iz Rumunjske, jer snage tih dviju država djeluju u pokrajini". Drugi dužnosnik, koji nije želio biti imenovan, rekao je da su svi poginuli vojnici SAD-a.

Glasnogovornik talibana Kari Mohamad Jusif Ahmadi je u telefonskom razgovoru ustvrdio da su helikopter srušili talibanski borci no u izjavi vojske se kaže da s područja pada nije bilo izvješća o otvaranju vatre te da se uzrok pada istražuje.

S poginulima u padu helikoptera ukupan broj poginulih vojnika međunarodnih snaga u sukobu u Afganistanu u 2010. dostigao je 529 dok je prošle godine život izgubilo ukupno 520 vojnika međunarodnih snaga.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika