22.09.2010. / 12:55

Autor: Hina

Benedikt XVI: Posjet Velikoj Britaniji bio je povijesni događaj

L'Osservatore Romano, vatikanski dnevnik, ocijenio je u ponedjeljak taj povijesni Papin posjet anglikanskoj zemlji kao "puni uspjeh koji su prepoznali i pratili mnogi mediji u Velikoj Britaniji, i ne samo ondje"

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. rekao je u srijedu da je njegov nedavni posjet Velikoj Britaniji bio povijesni događaj koji obilježava novu etapu u vezama te zemlje i Svete Stolice.

"Bio je to povijesni događaj koji obilježava novu i važnu etapu u dugoj i složenoj povijesti veza ovih naroda i Svete Stolice", rekao je Papa na općoj audijenciji srijedom koja je, kao i nakon svakog putovanja, bila posvećena nedavnom posjetu.

"Tijekom četiri događajima bogata i veoma lijepa dana u toj plemenitoj zemlji, imao sam veliko zadovoljstvo govoriti srcu stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva i oni su govorili mome srcu, napose svojom nazočnošću i svjedočenjem svoje vjere", dodao je Benedikt XVI., govoreći o svom posjetu od četvrtka do nedjelje.

"Vidio sam koliko je kršćansko nasljeđe još jako i živo na svim razinama društvenog života", ocijenio je.

Papa je izrazio zadovoljstvo "srdačnim dočekom koji su mu priredile vlasti, predstavnici različitih društvenih i vjerskih zajednica, a osobito ljudi".

"Moje su misli napose uz vjernike katoličke zajednice i njihove pastire koji, iako manjina, uživaju velik ugled u zemlji", dodao je.

"Bio je to službeni posjet, a ujedno i hodočašće u središte povijesti i svakodnevice naroda bogatog kulturom i vjerom", zaključio je Sveti Otac.

L'Osservatore Romano, vatikanski dnevnik, ocijenio je u ponedjeljak taj povijesni Papin posjet anglikanskoj zemlji kao "puni uspjeh koji su prepoznali i pratili mnogi mediji u Velikoj Britaniji, i ne samo ondje".

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika