23.09.2010. / 09:25

Autor: Hina

Štrajkovi protiv mirovinske reforme "usporili" Francusku

Štrajkovi protiv mirovinske reforme izazvali su u četvrtak ujutro teškoće u zračnom i željezničkom prometu u Francuskoj.

Zbog štrajka voziti će svaki drugi vlakZbog štrajka voziti će svaki drugi vlakŠtrajkovi protiv mirovinske reforme izazvali su u četvrtak ujutro teškoće u zračnom i željezničkom prometu u Francuskoj.

Uprava za civilno zrakoplovstvo objavila je da će danas biti otkazano 50 posto predviđenih letova iz pariške zračne luke Orly i 40 posto iz luke Charlesa de Gaullea i ostalih francuskih aerodroma.

Državna željeznička kompanija SNCF predviđa da će danas voziti svaki drugi brzi vlak (TGV), ali međunarodni promet s Velikom Britanijom, Belgijom, Nizozemskom, Švicarskom i Njemačkom tekao je ujutro gotovo uobičajeno.

U prometu pariške podzemne željeznice bilo je samo manjih smetnja.

U središtu mirovinske reforme, koja je već prošla Nacionalnu skupštinu, postupno povećanje starosne dobi za najranije umirovljenje sa 60 na 62 godine starosti do 2018. godine. Reforma bi trebala u četvrtak biti iznesena pred Senat, a mogla bi postati zakon do kraja idućeg mjeseca

Danas je diljem Francuske ukupno predviđeno 270 prosvjeda.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika