23.09.2010. / 10:18

Autor: Nacional.hr

Recikliranje Branka Ištvančića u Montpellieru

Film redatelja Branka Ištvančića uvršten je u program 32. Međunarodnog festivala mediteranskog filma Cinemed poznatog francuskog filmskog festivala koji će se održati od 22. do 30. listopada 2010.

Prizor iz filma RecikliranjePrizor iz filma RecikliranjeKratki igrani film Recikliranje redatelja Branka Ištvančića uvršten je u program 32. Međunarodnog festivala mediteranskog filma Cinemed poznatog francuskog filmskog festivala koji će se održati od 22. do 30. listopada 2010. u Montpellieru.

Riječ je o filmu koji je nastao prošle godine kao dio omnibusa Zagrebačke priče u produkciji Propeler filma i uz financijsku potporu Grada Zagreba i HAVC-a.Sinopsis i ideja priče

U centru pažnje je romska obitelj s ruba velegrada (otac Šaban, majka Šerifa, sin Ivan i još troje djece), koji u rano jutro odlaze na gradski deponij sakupljati robu. Pronađu gotovo nove košulju, odijelo i kravatu. Odjenu najstarijeg sina Safeta i svi skupa, zajedno sa susjedima, otiđu do najsuvremenijeg pogona za recikliranje. Safetu je prvi radni dan.

Ideja priče je kroz recikliranje pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. Romska obitelj skuplja, (reciklira), odjeću koja je ionako trebala završiti u tvornici za reciklažu, da bi uredila sina za posao u toj istoj tvornici.

Vezane vijesti

Kaucija za mobilne telefone

Kaucija za mobilne telefone

Dorotea Schteiner, zastupnica Zelenih u njemačkom parlamentu, predložila je parlamentarnom Odboru za razvoj da se ubuduće, prilikom kupovine novog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika