24.09.2010. / 17:34

Autor: Hina

Bombaši samoubojice napali NATO-ovu bazu na istoku Afganistana

Nekoliko bombaša samoubojica napalo je u petak NATO-ovu bazu na jugoistoku Afganistana, pri čemu su poginula dvojica pobunjenika, objavili su NATO i afganistanski čelnici.

U napadu su ozlijeđeni vojnik i zaštitar (Reuters)U napadu su ozlijeđeni vojnik i zaštitar (Reuters)Nekoliko bombaša samoubojica napalo je u petak NATO-ovu bazu na jugoistoku Afganistana, pri čemu su poginula dvojica pobunjenika, objavili su NATO i afganistanski čelnici.

Glasnogovornik NATO-ovih Međunarodnih snaga za pomoć sigurnosti (ISAF) rekao je da je meta napada bila operativna baza u gradu Gardezu, u pokrajini Paktiji, nedaleko od propusne granice s Pakistanom.

"Bombaš samoubojica se automobilom dovezao do ulaza u bazu i aktivirao je eksploziv s namjerom da uništi vrata kako bi ostali napadači mogli ući u bazu", rekao je glasnogovornik guvernera Paktije Rohulah Samon.

Samon je dodao da su poginula dvojica pobunjenika, a jedan afganistanski zaštitar i afganistanski vojnik su ranjeni.

Zabihulah Mudžahid, talibanski glasnogovornik, rekao je da su neki od desetorice islamističkih boraca koji su sudjelovali u napadu uspjeli ući u bazu.

Širenje sukoba i porast broja žrtava jako zabrinjavaju Washington, gdje će se u prosincu pod vodstvom američkog predsjednika Baracka Obame preispitati strategija tog sve nepopularnijeg rata.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika