26.09.2010. / 11:09

Autor: Hina

Berlusconijeva medijska hajka uspjela: Protivnik Fini najavio mogućnost ostavke

Tisak blizak šefu vlade mjesecima istražuje moguće malverzacije 2008. kada je Nacionalni savez, bivša Finijeva stranka, prodao jedan stan u Montecarlu koji je danas iznajmljen njegovom šogoru

Gianfranco Fini sastao se nedavno sa šefom hrvatskog sabora Lukom BebićemGianfranco Fini sastao se nedavno sa šefom hrvatskog sabora Lukom BebićemGianfranco Fini, predsjednik donjeg doma talijanskog parlamenta i glavni politički protivnik premijera Silvia Berlusconija u sklopu desnog centra, spomenuo je moguću ostavku na to mjesto nakon upletenosti njegovog rođaka u skandal s nekretninama.

"Da je Giancarlo Tulliani pravi vlasnik stana oko kojega se vrti skandal ne bih oklijevao odstupiti s mjesta predsjednika Zastupničkog doma", rekao je Fini u video poruci objavljenoj nakon nekoliko dana žestoke medijske kampanje protiv njega u listovima bliskim Berlusconiju.

Tisak blizak šefu vlade mjesecima istražuje moguće malverzacije 2008. kada je Nacionalni savez, bivša Finijeva stranka, prodao jedan stan u Montecarlu koji je danas iznajmljen njegovom šogoru Giancalu Tullianiju i pokušava dokazati da je Tulliani vlasnik stana i da ga je kupio ispod realne cijene.

Fini je izjavio da je bio krajnje ljut na šogora kada je otkrio da on tamo stanuje i podsjetio da u toj aferi nema korupcije, malverzacija ni potrošnje državnog novca kao u aferama u koje su bili upleteni ministri Berlusconijeve vlade.

Afera stana u Montecarlu traje mjesecima i politički protivnici Finija, okupljeni oko Berlusconija, ga koriste kao argument za traženje njegove ostavke.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika