29.09.2010. / 21:15

Autor: Ana Smrečki, Hina

Barišić se branio šutnjom: Policija mu u kući pronašla 2,5 milijuna kuna gotovine?

Nagađa se da se preko Fimi Medije iz državnih poduzeća izvlačio novac koji je čak završavao u crnom fondu HDZ-a

Mladen Barišić prevezen je policijskim vozilom s zatamljenim staklima u pritvor

Photo:
Zeljko Lukunic/PIXSELLMladen Barišić prevezen je policijskim vozilom s zatamljenim staklima u pritvor Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELLOtpisani šef Carinske uprave Mladen Barišić branio se šutnjom pred USKOK-ovim istražiteljima. U Gajevoj je proveo dva sata, no čini se da još nije spreman razgovarati. U međuvremenu, u javnost cure informacije iz istrage. Jutarnji list piše da je policija prilikom njegovog stana u Bužanovoj ulici u Zagrebu pronašla 2,5 milijuna kuna i to u gotovini!

Njega navodno terete tri iskaza. Prvi je onaj člana uprave Croatia osiguranja Damira Mihanovića, koji je prvi progovorio o slučaju Fimi Media. Drugi je navodno iskaz bivšeg predsjednika Uprave HEP-a, Ivana Mravka koji je također potvrdio višekratne isplate Barišiću za potrebe stranke. Treći je priznanje Darka Beuka, bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma.

Nevenka Jurak šuti

Njegova prijateljica Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi Medije i dalje ne želi govoriti o Barišiću, ikao je u pritvoru više od mjesec dana. Za zavjet šutnje u USKOK-u se odlučio i sam Barišić. Da nije želio iznositi obranu potvrdili su njegovi odvjetnici Ante Madunić i Rajko Mlinarić, koji su se u ovom slučaju pozvali na tajnost postupka.

Barišić provodi noć u pritvoru

Barišića se sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, protuzakonito posredovanje i poticanje za zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju Fimi-media. Zbog istrage koja se provodi, njegovi odvjetnici nisu međutim željeli komentirati nagađanja da se Barišića tereti za višemilijunske štete u poslovima državnih tvrtki HEP, Hrvatske šume i Plinacro s tvrtkom Fimi-media u vlasništvu dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak.

Nagađa se da se preko Fimi Medije iz državnih poduzeća izvlačio novac koji je čak završavao u crnom fondu HDZ-a. Barišić je oko 20 sati prevezen u Jedinicu za zadržavanje na Sjenjaku. Na potezu je zagrebački Županijski sud koji na temelju USKOK-a mora donijeti odluku o tome hoće li se Barišića pustiti na slobodu ili će se za njega odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
4/3/10

akobogda, 30.09.10. 06:52

Zanimljivo je da nitko od novinara i Bajića nije uočio jednu vrlo zanimljivu koincidenciju a to je da je istovremeno kada je puko Sanader puko PEVEC. Naveliko se pričalo o tome da PEVECOVI kamioni prolaze carinu bez beda.


registracija
30/6/10

petrus7, 30.09.10. 08:00

Primjetili su zato i jesu tamo gdje su sad. Ali oni su mala djeca naspram ovih Lopina iz KRADEZEA.


registracija
1/1/70

, 30.09.10. 09:45

Jaco,sad ti je sansa rijesiti se MAFIJASA iz svojih redova.Ako ti taj potez uspije,vjeruj da samo na takav nacin mozes profitirati,sve drugo gura i tebe i vrh ADZea u RUPU duboku 5 meteri.


registracija
27/8/09

Lujo1, 30.09.10. 10:35

"Za zavjet šutnje u USKOK-u se odlučio i sam Barišić. Da nije želio iznositi obranu potvrdili su njegovi odvjetnici " - ne kužim - pa ja sam gledal TV kad je rekel kak već dugo traži od USKOK-a da ga ispita i kak želi dati izjavu s tim u svezi (Jurakovom i td.), a sad se brani šutnjom.
Mi se vidi kak bu i ovaj uskoro ko i kljaković gašpić počel popevati u reštu "Djevo bajna ...!
Nije mi jasno samo zakaj svi ti lupeži toliko spominju svece i vjeru - ne daju li to oni naslutiti neku svoju svezu sa crkvom?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika